Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
Deze heerlijke zeebaars met een groen krokant jasje van kruiden kan bijna niet mislukken! Je hebt er op een drukke dag geen omkijken naar, het staat binnen 20 minuten op tafel. Doen dus!
Ingrediënten:
- 4 zeebaarsfilets met huid van 150 gram
- zout, versgemalen peper
- 1 sneetje oud witbrood
- 2 el pijnboompitten
- 2 el parmezaanse
- 4 el verse basilicum
- 1 el bieslook
- 2 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar met de huidzijde op een bakplaat.
Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de pijnboompitten, kaas, basilicum en bieslook erdoor. Verdeel dit kruidenmengsel over de zeebaarsfilets en druppel de olijfolie erover.
Schuif de vis 15 cm onder het hete grillelement. Laat de filets in 4-5 minuten mooi bruin en gaar worden.
Lekker met gebakken aardappelpartjes en ratatouille.
Bron: visrecepten.nl