Griet met asperges, lente-ui en sabayon

Een heerlijk zomergerecht. Een lekkere, lichte en gevarieerde maaltijd en ook nog eens gezond!

Ingrediënten:

  • 6 stuks grietfilet van 150 gram
  • 1 kg asperges
  • 16 lente-uitjes
  • 600 gram truffelaardappeltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eierdooiers
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Kook de truffelaardappeltjes gaar in de schil en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pocheer de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in een ovenschotel. Plaats de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Stoof de lente-uitjes 3 minuten in een klontje boter. Zeef het kookvocht van de grietfilets en kook het in tot 1 dl. Klop er de eierdooiers en 2 eetlepels gesnipperde lente-uitjes door tot een sabayon. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Verdeel de asperges en de lente-uitjes over warme borden. Leg de vis erbij en dien het gerecht op met de saus en de gekookte truffelaardappeltjes.

Bron: visrecepten.nl