Pittige penne met tomaat en makreel

Geïnspireerd door de vakantie in Italië van afgelopen januari, op zoek gegaan naar een heerlijk recept met gestoomde makreel en pasta. Geniet er van!

Ingrediënten
(hoofdgerecht voor 4 personen):

  • 2 gestoomde makrelen van 300 gram
  • 300 gram penne
  • 1 sinaasappel
  • 750 gram tomaten, in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ el paprikapoeder
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 100 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes.

Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2-4 minuten op zacht vuur. Laat de pasta in een vergiet uitlekken.

Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta in nog 2-4 minuten goed door. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover.

Bron: visrecepten.nl