Schelvis met uitjes uit de oven
Schelvis is een echte wintervis. Het is de grotere broer van de wijting, die wij ook maar weinig op tafel zetten. Tijd om dat te veranderen!
Ingrediënten
(hoofdgerecht voor 4 personen):
- 4 stukken schelvisfilet van 150 gram
- 400 gram wortel, in blokjes
- 100 gram kleine zilveruitjes
- 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm
- peper en (zee)zout, versgemalen
- 1 el verse tijm, gehakt
- 200 ml droge witte wijn of visfond
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 2 el olijfolie
Dit recept is ook te bereiden met schol, tilapia of wijting.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden.
Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Tip: in plaats van bosui is prei ook heel geschikt.
Bron: Kookboek “Over Vis & Vis” op visrecepten.nl