Zalmfilet met asperges uit de oven

Zalm met asperges uit de oven zijn een heerlijk gerecht en nog makkelijk ook. Doordat de zalm en asperges samen in een schaal de oven ingaan, hoef je niet de hele tijd in de keuken te blijven. Na nog geen half uur kan het gerecht uit de oven, direct op tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten
(hoofdgerecht voor 4 personen):

  • 1 dik stuk zalmfilet van 600 gram
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 500 gram witte asperges
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 gram boter, gesmolten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.

Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.

Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden. Lekker met gekookte krieltjes in de schil.

TIP:
Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.

Bron: visrecepten.nl